Rijnstreekhopper    de niet-officiële webstek

Nieuwsbrief Klagen ? Gemopper Zoeken Deze webstek Contact

Startpagina
Nieuwsarchief
Artikelen
Jaarverslagen
Onderzoeken
Buiten de regio
Overige documenten
Verwijzingen
 

 

 

 

 

 

> Nieuwsarchief >  Hopper wordt Regiotaxi 

Regiotaxi vanaf 2013 Wmo-vervoerder

Alphen aan den Rijn - Stichting CVV Rijnstreek heeft toestemming gekregen om de overeenkomst met de CVV RijnstreekHopper niet te verlengen en de zorg voor het Wmo-vervoer vanaf 2013 onder te brengen bij Regiotaxi Holland Rijnland. Dat meldt de gemeente.


Niet omdat de huidige vervoerder slecht gepresteerd zou hebben, maar omdat de mogelijkheid zich voordoet om aan te sluiten bij regiotaxi Holland Rijnland. Aansluiting bij Regiotaxi Holland Rijnland brengt een aantal voordelen met zich mee. Voor de reiziger betekent het onder andere dat bij een terugreis vanuit het ziekenhuis het mogelijk is een half uur voor vertrektijd een taxi te bestellen. De Regiotaxi is 24 uur per dag te breiken en te gebruiken. Daarnaast zorgt de schaalgrootte van de Regiotaxi Holland Rijnland ervoor dat ook in de toekomst uitvoering van dit vervoer in de Rijnstreekregio beter gegarandeerd kan worden.

Kwaliteit blijft hoog
Stan Lyczak, wethouder Wmo: ‘Vorig jaar is onderzoek gedaan naar de dienstverlening door de RijnstreekHopper. De gebruikers bleken in het algemeen tevreden te zijn. De prestaties van de huidige vervoerder zijn dus geen reden om het Wmo-vervoer bij een andere organisatie onder te brengen. Maar de andere voordelen zijn zo belangrijk dat we er toch voor kiezen om dit te doen.’
Er worden goede afspraken gemaakt met Regiotaxi Holland Rijnland over kwaliteitsborging en toezicht op uitvoering van het vervoer.

Regionaal verband
De provincie (verantwoordelijk voor het openbaar vervoer), en de Gemeenten Rijnwoude en Nieuwkoop willen ook aansluiten bij Regiotaxi Holland Rijnland. Gemeente Boskoop heeft een contract tot 1 juli 2014 met Groeneharthopper. Er wordt vanzelfsprekend afgestemd hoe gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop samen als nieuwe gemeente vanaf 2014 het Wmo-vervoer organiseren.

Aansluiting bij Holland Rijnland gaat per 1 januari 2013 in en loopt tot 1 januari 2017. Reizigers worden hierover van tevoren nog uitgebreid geďnformeerd.

Bron:
http://www.volnieuws.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=15216:regiotaxi-vanaf-2013-wmo-vervoerder&Itemid=4461