Rijnstreekhopper    de niet-officiŽle webstek

Nieuwsbrief Klagen ? Gemopper Zoeken Deze webstek Contact

Startpagina
Nieuwsarchief
Artikelen
Jaarverslagen
Onderzoeken
Buiten de regio
Overige documenten
Verwijzingen
 

 

 

 

 

 

> Over deze webstek

Bernard Vermeer (1948)

Sinds 1995 ben ik geÔnteresseerd in de problematiek van het vervoer van en voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte.  In 1997 deed ik b.v. een vervoersonderzoek onder gehandicapten in de gemeente Alphen aan den Rijn voor het Alphens Platform Gehandicaptenbeleid.  Voor informatie over het onderzoeksrapport zie de pagina  Overige documenten.  Zelf ben ik gebruiker van een rolstoel, en daarom zowel ervaringsdeskundig als onderzoeker wat betreft het vervoer. 

Onderzoek Rijnstreekhopper

De Rijnstreekhopper begon op 1 januari 2001.  Vanaf het begin heb ik mijn ervaringen geregistreerd met het doel bij te kunnen dragen aan verbetering van de dienstverlening. 
Naast het indienen van klachten, als er wat mis ging met de ritten, leidde dit ook tot het eerste jaarverslag. Er zijn jaarverslagen over de jaren 2001-2007.  Vanaf september 2008 maak ik nog maar weinig gebruik van de hopper, zodat ik geen verslagen meer kan maken van eigen ervaringen.

Deze webstek

In het najaar van 2002 is begonnen met deze webstek.  Doel is informatie te geven over het functioneren van de Rijnstreekhopper, zowel afkomstig van onderzoek en media in het algemeen, als van eigen hand. Zo kan een goed beeld ontstaan van de feitelijke situatie.  Sinds 2003 is er een elektronische nieuwsbrief met informatie over nieuwe berichten en rapporten met betrekking tot de hopper. Deze webstek wordt niet alleen steeds geactualiseerd maar ook met nieuwe rubrieken aangevuld, zoals in 2005 met de ge-mop-per pagina's.  Ook jouw bijdragen zijn welkom.

Reageren ?  Zie  Contact.